menu    
Data Techniek en ICT
Productoverzicht - Producten
Afstandbesturingen
In veel gevallen wordt het schakelen van installaties door gebruikers als een vanzelfsprekende routine beschouwd. Een druk op de knop, en de installatie springt aan. Een druk op de andere knop, en de installatie schiet weer uit. Wat gebeurt er in situaties waarop de druk op de knop niet zo vanzelfsprekend is? Wanneer u bijvoorbeeld niet wil dat die knop ingedrukt kan worden, of wanneer u niet in de buurt bent van de knop? Oostendorp Nederland Data gaat het vanaf dit punt van u overnemen.
Wij kunnen u voorzien van iedere vorm van afstandsbesturingen die u kunt bedenken. Van een drukknop die draadloos een installatie bedient, tot een volledig geautomatiseerd softwarepakket, waarin u de bediening van de installatie regelt, zodat er nooit iemand meer op een knop hoeft te drukken. Van vertraagd inschakelen om piekstromen te controleren, tot het inschakelen met pasjessystemen of RFID tags.
De mogelijkheid om te schakelen en te communiceren met uw installatie middels iPhone, iPad, Android Phone of ander mobiel apparaat is op dit moment een enorme en nog steeds groeiende trend. Wij herkennen de voordelen van deze manier van bedienen en monitoren en kunnen u voorzien van alle gemakken op dit gebied. Wij kunnen Apps ontwikkelen naar uw wensen en afstemmen op uw mobiele platform.
Monitoring
Het gecontroleerd kunnen schakelen van een installatie is natuurlijk een mooie oplossing om het verbruik van uw installatie te kunnen beheersen. Echter, hoe weet u nu of de gekozen oplossing ook daadwerkelijk tot een kostenbesparing leidt?
De componenten die wij gebruiken voor het gecontroleerd in en uit kunnen schakelen van installaties, bieden ons tevens de mogelijkheid om informatie over deze installaties te kunnen verschaffen. Welke informatie wij uit uw installatie kunnen halen, laten wij afhangen van uw wensen. De informatie wordt over een beveiligde verbinding naar onze server gestuurd. Eenmaal in ons bezit, kunnen wij automatisch berekeningen op deze informatie loslaten, en de informatie aan u tonen op de manier die u wilt; in een samenvatting, een grafiek, een diagram of zelfs in de vorm van brieven naar u of uw klanten.
PLC
Wellicht begrijpt u dat wij in veel gevallen voor het realiseren van de bovenstaande functionaliteiten, gebruik zullen maken van een of meerdere PLC's. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat PLC duur zijn. Meestal worden ze duur verkocht, maar zijn ze in aanschaf redelijk betaalbaar. Vaak is het de ontwikkeling van de programmatuur die prijs van een PLC enorm opschroeft. Bij Oostendorp Nederland DATA hanteren wij de visie, dat u betaalt voor hetgeen u bestelt. Dit maakt dat wij eenvoudige oplossingen tegen een eenvoudige prijs voor u kunnen realiseren.
Wij kunnen aantrekkelijke prijzen hanteren, omdat wij onze systemen modulair kunnen implementeren. Dit houdt in dat wij een groot aantal modules aan functionaliteit hebben ontwikkeld, welke wij overal in kunnen zetten. Wanneer u wilt kunnen bekijken hoeveel uw installatie verbruikt, dan regelen wij uw PLC in met deze module, en betaalt u slechts een basisbedrag voor de PLC, en voor het gebruik van de betreffende module.
Wanneer u wensen hebt die verder gaan dan wij op deze pagina hebben beschreven, neemt u dan contact met ons op.
Aanleg en onderhoud data en Computernetwerken
Bekabeling
Als onderdeel van een organisatie als Oostendorp Nederland, welke al bijna 50 jaar ervaring heeft in de elektrotechniek, kunnen wij beschikken over de kennis en expertise die deze organisatie ons heeft te bieden. Wij zetten dan ook opgeleide monteurs in om onze PLC's en overige elektrotechnische componenten te installeren.
Met het vakbekwame personeel van Oostendorp Nederland helpen wij u graag bij het aanleggen van de bekabeling van uw datanetwerk. Met onze ervaring in het aanleggen van diverse bekabeling en het onderhouden van nauwe contacten met onze leveranciers, kunnen wij u van dienst zijn bij het leveren, aanbrengen en aansluiten van uw telefoon, ethernet, televisie of glasvezelnetwerk.

Server en werkstationinstallaties
Het aanleggen van computer en datanetwerken gaat veelal gepaard met het inrichten van de server en de werkstations waarop gewerkt moet worden binnen een organisatie. Wij willen u een totaaloplossing kunnen bieden voor uw IT infrastructuur en dus hebben wij de expertise in huis gehaald voor het inrichten van servers en werkstations welke geïnstalleerd en geconfigureerd kunnen worden om optimaal te kunnen werken binnen uw bedrijf of instelling.
Ook kunt u bij ons terecht voor een voordelige jaarlijkse controle op uw IT infrastructuur in de vorm van een onderhoudsabonnement voor uw werkstations en server. Wij controleren uw werkstations op diverse kritieke punten en verhelpen problemen of onjuistheden in de configuratie. Verder proberen wij optimale prestaties te behalen door een goede afstemming van werkstations en server. Op deze manier heeft onderhoud ook een preventieve functie en wordt een garantie voor een goede werking ook in de toekomst gewaarborgd.
Software ontwikkeling
Maatwerk
Wij beschikken over een gemotiveerd team van jonge, enthousiaste software engineers. Dit maakt dat wij software op maat kunnen realiseren die voldoet aan al uw wensen. Bijvoorbeeld wanneer uw wensen voor het interpreteren van de gegevens van uw (licht) installatie, verder gaan dan alleen maar het tonen van deze gegevens in een grafiek of diagram. Wanneer u deze gegevens bijvoorbeeld wilt koppelen aan gegevens uit uw boekhoudpakket of ERP systeem. In deze gevallen kunnen wij voor u maatwerksoftware ontwikkelen en de koppeling met de database van uw software verzorgen.
Natuurlijk hoeft uw behoefte aan maatwerksoftware niet in het verlengde te liggen van een combinatie van techniek en ICT. Wij hebben het afgelopen jaar diverse softwareprogramma's ontwikkeld, welke geen raakvlak hebben met techniek. De vakkennis en gedrevenheid van onze programmeurs maken dat wij u kunnen voorzien van (web-based) software welke voldoet aan al uw wensen. Met onze kennis en ervaring denken wij graag met u mee, om voor u een passende oplossing te kunnen creëren.
Kijk bij onze recente projecten, om een indruk te krijgen van de mogelijkheden die Oostendorp Nederland DATA u op software kan bieden.
Recente projecten